sâmbătă, 6 aprilie 2013

Porumb intoxicat cu alfatoxina

Inspectorii ANSVSA au blocat exportul a peste 8.000 de tone de grau ca urmare a continutului de alfatoxina. 

Potrivit declaratiilor omului de afaceri Mihai Anghel, nivelul ridicat de alfatoxina din cerealele cu pricina nu reprezinta un motiv de ingrijorare. Cerealele banuite ca fiind "intoxicate" provin de la cultura de anul trecut din care nu a fost data spre consum "nici macar o boaba".

Cu putin inainte de sechestrul pus de catre inspectorii ANSVSA, Mihai Anghel a declarat ca in aceste momente se cauta solutii pentru comercializarea containerelor respective, ca urmare a faptului ca cele 5 depozite detinute de catre acesta in judetul Dolj nu mai sunt capabile sa depozitaze o asa cantitate.


Rezultate analizelor derulate de inspectorii Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) vor fi cunoscute in cateva zile.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat ca toate alertele alimentare lansate de la inceputul acestui an referitoare la problema laptelui cu aflatoxina, a carnii de cal etichetate drept carne de vita sau a carnii de curcan cu antibiotic au fost inchise. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu